Skydning er i Danmark en meget bred sport. De forskellige organisationer inden for sporten tilbyder tilsammen en meget bred vifte af discipliner. Skydning i Danmark er organiseret i tre forbund Dansk Skytte Union (DSkyU), DSF (Dansk Sportsskytte Forbund) og DGI-skydning. For detaljeret og opdateret information om de enkelte organisationer henvises til de respektive organisationers hjemmesider.

Hvis din forening er medlem af et forbund under Dansk Skytte Union (DSkyU) vil du have mulighed for at træne og deltage i skydediscipliner rettet mod internationale stævner inden for ISSF. Der er her tale om de klassiske OL-discipliner på pistol, riffel og flugtskydning: 10 m luftpistol og luftriffel, 25 m standardpistol, sportspistol, silhuetpistol, finpistol, 50 m riffel, 300 m riffel mv.

Hvis din forening er medlem af DSF (Dansk Sportsskytte Forbund) har du mulighed for at træne og deltage i en række discipliner for 9 mm pistol og kal. 0.38" revolver, f.eks. IPSC, Tjenestepistol, Kombipistol, Steel Challenge og Pin Shoot.  Herudover tilbydes IPSC riffel og Kombiriffel. I DSF dyrkes primært dynamisk skydning, dvs. skydning som kombinerer præcision, hurtighed og fysisk aktivitet.

Hvis din forening er medlem af DGI-skydning, har du en række af de klassiske discipliner på pistol og riffel til rådighed hertil terrænskydning på pistol og riffel. Især pistolterræn er meget populær aktivitet. Organisationen satser primært på breddeorienteret idræt og arrangerer store landsstævner.

Bemærk at denne beskrivelse er kun vejledende og som nævt tidligere henvises der til de enkelte organisationer for flere oplysninger. Se i det vedhæftede skema hvordan pistol skydning er knyttet til de tre hoved organisationer og i hvilke discipline deltager vores medlemmer i pistol skydning.

Attachments:
Download this file (disciplin_pistol.pdf)disciplin_pistol.pdf[Pistol disciplin]69 kB